POW diaries - Captain Percival Lowe, item 79

Edit transcription:
...
Transcription saved
Enhance your transcribing experience by using full-screen mode

Transcription

You have to be logged in to transcribe. Please login or register and click the pencil-button again

                                                                          41.

                          WAGONHAUS.

This was really the same camp as the last & after May

it was virtually one place. I was bundled across here

with but a few hours notice. In many ways the change

was for the work. I was put into a large room with

about  50 others. We were about 5 English ^[insert]amount a  ...  mostly French [/insert]. Wagonhaus itself

was ^[insert] really [/insert] a mobilization stores. On the ground floor was a

kind of shed where one could walk on rainy days. A

small portion had been cut off to make the canteen.

This was where the horses had been kept. It had been

used for a quite a little time for its legitimate purpose

as one could see by the feeding boxes. On the floor further

on was the little room where parcels were originally given

out. This was afterwards changed to a room on the 3rd..

floor. The main part of the building was wood. You went

up a flight of stairs to the 2nd.. storey. There was a long

passage running along the ride of the building which

of each room was a peep hole. There were all the big

 ...  stair case on the other side of the building

led down to the Canteen.

From both ends you could go up to the  3rd.. & top storey

The difference here was that the passage ran along

the centre so the rooms were a different shape &

somewhat smaller. The two ends of the building in

which the staircase was placed were  ...  above, & here

were the smallest rooms. They accomidated 6 officers

& here was to be found our colonels. Also the office

& the packet room.


Transcription saved

                                                                          41.

                          WAGONHAUS.

This was really the same camp as the last & after May

it was virtually one place. I was bundled across here

with but a few hours notice. In many ways the change

was for the work. I was put into a large room with

about  50 others. We were about 5 English ^[insert]amount a  ...  mostly French [/insert]. Wagonhaus itself

was ^[insert] really [/insert] a mobilization stores. On the ground floor was a

kind of shed where one could walk on rainy days. A

small portion had been cut off to make the canteen.

This was where the horses had been kept. It had been

used for a quite a little time for its legitimate purpose

as one could see by the feeding boxes. On the floor further

on was the little room where parcels were originally given

out. This was afterwards changed to a room on the 3rd..

floor. The main part of the building was wood. You went

up a flight of stairs to the 2nd.. storey. There was a long

passage running along the ride of the building which

of each room was a peep hole. There were all the big

 ...  stair case on the other side of the building

led down to the Canteen.

From both ends you could go up to the  3rd.. & top storey

The difference here was that the passage ran along

the centre so the rooms were a different shape &

somewhat smaller. The two ends of the building in

which the staircase was placed were  ...  above, & here

were the smallest rooms. They accomidated 6 officers

& here was to be found our colonels. Also the office

& the packet room.



Transcription history
  • June 21, 2017 18:45:34 Annick Rodriguez

                                                                              41.

                              WAGONHAUS.

    This was really the same camp as the last & after May

    it was virtually one place. I was bundled across here

    with but a few hours notice. In many ways the change

    was for the work. I was put into a large room with

    about  50 others. We were about 5 English ^[insert]amount a  ...  mostly French [/insert]. Wagonhaus itself

    was ^[insert] really [/insert] a mobilization stores. On the ground floor was a

    kind of shed where one could walk on rainy days. A

    small portion had been cut off to make the canteen.

    This was where the horses had been kept. It had been

    used for a quite a little time for its legitimate purpose

    as one could see by the feeding boxes. On the floor further

    on was the little room where parcels were originally given

    out. This was afterwards changed to a room on the 3rd..

    floor. The main part of the building was wood. You went

    up a flight of stairs to the 2nd.. storey. There was a long

    passage running along the ride of the building which

    of each room was a peep hole. There were all the big

     ...  stair case on the other side of the building

    led down to the Canteen.

    From both ends you could go up to the  3rd.. & top storey

    The difference here was that the passage ran along

    the centre so the rooms were a different shape &

    somewhat smaller. The two ends of the building in

    which the staircase was placed were  ...  above, & here

    were the smallest rooms. They accomidated 6 officers

    & here was to be found our colonels. Also the office

    & the packet room.


  • June 21, 2017 18:41:49 Annick Rodriguez

                                                                              41.

                              WAGONHAUS.

    This was really the same camp as the last & after May

    it was virtually one place. I was bundled across here

    with but a few hours notice. In many ways the change

    was for the work. I was put into a large room with

    about  50 others. We were about 5 English ^[insert]amount a  ...  mostly French [/insert]. Wagonhaus itself

    was ^[insert] really [/insert] a mobilization stores. On the ground floor was a

    kind of shed where one could walk on rainy days. A

    small portion had been cut off to make the canteen.

    This was where the horses had been kept. It had been

    used for a quite a little time for its legitimate purpose

    as one could see by the feeding boxes. On the floor further

    on was the little room where parcels were originally given

    out. This was afterwards changed to a room on the 3rd..

    floor. The main part of the building was wood. You went

    up a flight of stairs to the 2nd.. storey. There was a long

    passage running along the ride of the building which

    of each room was a peep hole. There were all the big

     ...  stair case on the other side of the building

    led down to the Canteen.

    From both ends you could go up to the 



Description

Save description
    Location(s)


    ID
    3963 / 243388
    Source
    http://europeana1914-1918.eu/...
    Contributor
    Toby Backhouse
    License
    http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/



    • Western Front

    • Prisoners of War



    Notes and questions

    Login to leave a note